Babymassage

Tijdens het werken als kraamverzorgende merk ik dat aanraken zo fijn en belangrijk is voor baby en ouders.

Aanraken is voor een pasgeborene de eerste vorm van communicatie. Het is de perfecte manier om contact te maken met je baby en de band te versterken tussen jullie. Door de aanrakingen  ontstaat er een toename van het  er oxytocine ( liefdes) hormoon, zowel bij ouders als baby’s. Door je baby vaak te masseren,  zal hij zich veilig, welkom en bevestigd voelen. Het geeft aan ouders ook veel zelfvertrouwen omdat je je baby beter leert kennen en beter kunt reageren om signalen van je baby.

Masseren stimuleert de huid en verbetert de bloedsomloop, ademhaling en spijsvertering van je baby. Door je baby te masseren versterk je zijn spieren en houdt je de gewrichten soepel. Masseren kalmeert je baby ook en helpt spanning te verminderen.

Door mijn ervaringen en wetenschap dat er zoveel voordelen aan het masseren zitten, vind ik het zo ontzettend leuk en vooral ook zo mooi om ouders hun eigen baby te leren masseren. Ik heb de opleidingen  docent Shantala babymassage in Apeldoorn  afgerond  met een  licentie, wat inhoudt dat ik mij elk jaar bijschool en een kwaliteitskeurmerk heb van de opleiding. Daarnaast  ben ik lid bij de vakgroep van Shantalamassage docenten.

 

Info workshop:

Groepscursus : De cursus bestaat uit 4 lessen van ongeveer 1,5 uur met max 5 cursisten. Ik leer je de gehele Shantala babymassage en yoga oefeningen toe te passen.

De cursus kost 75 euro bij deelname in een groep en is inclusief olie en reader met alle technieken en informatie.

Cursus aan huis: Je kunt ook voor een 1 op 1 cursus kiezen bij jullie aan huis en dan zijn de kosten 150 euro voor 3 lessen van 1,5 uur.

 

via het contactformulier kun in contact komen voor meer informatie

Logo licentie Baby