Babymassage

Tijdens het werken als kraamverzorgende merk ik dat aanraken zo fijn en belangrijk is voor baby en ouders.

Aanraken is voor een pasgeborene de eerste vorm van communicatie. Het is de perfecte manier om contact te maken met je baby en de band te versterken tussen ouders en baby. Door de aanrakingen  ontstaat er een toename van oxytocine, Het liefdes hormoon. Zowel bij ouders als baby’s. Door je baby vaak te masseren,  zal hij zich veilig, welkom en bevestigd voelen. Het masseren van hun baby, geeft  ouders veel zelfvertrouwen. Ze leren hun baby beter  kennen en kunnen daardoor beter  reageren op signalen van de baby.

Masseren stimuleert de huid en verbetert de bloedsomloop, ademhaling en spijsvertering van je baby. Door je baby te masseren versterk je zijn spieren en houdt je de gewrichten soepel. Masseren kalmeert je baby ook en helpt spanning te verminderen.

Door mijn ervaringen en de wetenschap, dat er zoveel voordelen aan het masseren zitten, vind ik het zo ontzettend leuk en vooral ook zo mooi om ouders hun eigen baby te leren masseren. Ik heb de opleidingen  docent Shantala babymassage in Apeldoorn  afgerond  met een  licentie, wat inhoudt dat ik mij elk jaar bijschool en een kwaliteitskeurmerk heb van de opleiding en de vakgoep Shantala babymassage docenten.

Info workshop op locatie of thuis:

Groepscursus : De cursus bestaat uit 4 lessen van ongeveer 1,5 uur met max 5 cursisten bij 1 van jullie thuis.  Ik leer je de gehele Shantala babymassage en yoga oefeningen toe te passen.

De cursus kost 85 euro bij deelname in een groep en is inclusief olie en reader met alle technieken en informatie.

Cursus aan huis: Je kunt ook voor een 1 op 1 cursus kiezen bij jullie aan huis en dan zijn de kosten 180 euro voor 3 lessen van 1,5 uur.

via het contactformulier kun in contact komen voor meer informatie

Logo licentie Baby